Peter Vial,  NL, 1957

Sinds 2007 is Peter als autodidact aan het werk als beeldend kunstenaar. Nieuwsgierigheid en vrijheid zijn leidend op zijn pad. Hij is begonnen met schilderen, maar heeft zijn artistieke werkterrein inmiddels uitgebreid naar (mixed media) sculpturen. Hierin speelt mozaïek een grote rol. Het mozaïek zelf is hierbij geen doel, maar een middel om nieuwe texturen te creëren. In zijn werk blijft hij innoveren en experimenteren met nieuwe combinaties van materialen en technieken.

Het motto van Peter is: “Kijken met je buik, luisteren naar je ziel.“
Achterliggende gedachte hierbij is om in onbevangen vrijheid en op intuïtieve wijze aan het werk te gaan: “je kiest een vertrekpunt, je zet een eerste stap en dan komt er als vanzelf een volgende, en een volgende…”. Het resultaat is zeer expressief en vol leven.

 Inspiratie vindt Peter in de natuur, architectuur, persoonlijke (spirituele) ontwikkeling en actuele maatschappelijke ontwikkelingen.

Peter heeft in particuliere opdracht een groot mozaïek (The Wall) op een muur aangebracht in de openbare ruimte van Amsterdam-Zuidoost (Huntum). De subtiele textuur in combinatie met de expressieve kracht van zijn werk maken zijn werk zeer geschikt voor directe interactie met de openbare ruimte.